Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Vloeistof Handbagage KLM

Net als alle andere luchtvaartmaatschappijen heeft KLM ook zijn eigen reglementen op het gebied van vloeistof in de handbagage. Deze zijn echter op vrijwel alle lijnen identiek aan de Schiphol regels en de regels van andere Nederlandse en Europese Luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden. Toch duiken we even goed in de voorwaarden van KLM.

KLM en Vloeistof in Handbagage

  • klmlogoVloeistoffen mogen in uw handbagage worden vervoerd, maar alleen in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml per artikel.
  • U moet alle vloeistoffen samen in één transparante en hersluitbaar plastic zak met een volume van maximaal 1 liter plaatsen.

Ook hier gelden de volgende vier uitzonderingen:

  • Speciaal dieetvoedsel dat tijdens de vlucht moet worden geconsumeerd
  • Babyvoeding
  • Geneesmiddelen die tijdens de vlucht moeten worden ingenomen, op voorwaarde dat u een recept of een doktersverklaring heeft
  • Tax Free aankopen*

De Tax Free aankopen & handbagage bij KLM

Binnen Europa: Op reizen binnen Europa, kunt u reizen met uw belastingvrije vloeistofaankopen. Vloeistoffen zoals sterke drank en parfum worden voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is een dag geldig. U mag het zegel pas verbreken als u uw eindbestemming heeft bereikt, zelfs als uw reis een overdracht omvat.

Buiten Europa: Als u overstapt op een EU-luchthaven, inclusief Amsterdam Schiphol, mag u belastingvrije vloeistoffen en gels kopen die zijn gekocht op niet-EU-luchthavens. Tijdens de transfer op Amsterdam Schiphol worden deze vloeistoffen echter aan het hek gecontroleerd.Reis naar de Verenigde Staten: u mag alleen belastingvrije vloeistoffen meenemen aan boord die zijn gekocht en verzegeld op Amsterdam Airport Schiphol.

Als u wordt overgebracht naar de Verenigde Staten of Canada, wordt uw incheckbagage niet doorgelabelt naar uw eindbestemming. Wij adviseren u om belastingvrije vloeistoffen die u eerder in uw incheckbagage hebt gekocht, in te pakken.

Let wel op: Op andere luchthavens zijn de lokale regels altijd van toepassing. Zorg ervoor dat u deze controleert voordat u met vloeistoffen reist.

Overige KLM Bagage regels rondom vloeistoffen

De volgende regels kunnen ook nog rondom vloeistoffen spelen: 

  • Over het algemeen mag u geen producten van dierlijke oorsprong meenemen. Dit omvat (delen van) dieren die het resultaat zijn van jagen.
  • Alcohol mag u wel meenemen in de handbagage, maar niet de eigen meegebrachte alcohol consumeren in het vliegtuig. (max 70%)

Meer over Kosten, Koffers & Handbagage bij de KLM